Flere og flere danske boligejere energiforbedrer
De seneste fem år har danskerne energiforbedret deres boliger og bygninger i så stor en grad, at det tydeligt ses i en stigende andel af positive energimærker.

Den positive udvikling ses tydeligt i Energimærkningsordningens statusrapport for 2024, som viser, at flere danskere energiforbedrer deres boliger ved at isolere, udskifte vinduer og erstatte oliefyr. Resultatet er, at andelen af bygninger med energimærker fra A til C er steget fra 54 % til 61 % i perioden 2019-2023, mens andelen af bygninger med energimærker fra D til G er faldet fra 46 % til 39 %.
Vicedirektør i Energistyrelsen, Iben Møller Søndergård, ser positivt på udviklingen: ”Rigtig mange danskere har set, at der både kan være økonomiske og klimamæssige fordele ved at energiforbedre deres bolig. Det er meget positivt, og vi arbejder for, at den udvikling fortsætter.”
En positiv stigning i energiforbedringer
Danskerne er blevet bedre til at gennemføre energiforbedringer i deres boliger. Ifølge Energistyrelsens Energibarometer har mere end en ud af fire boligejere optimeret energiforbruget i deres hjem det seneste år. Det er en stigning i forhold til året før, hvor kun én ud af fem boligejere foretog energioptimering. Undersøgelsen viser, at flere ikke blot overvejer energiforbedringer, men rent faktisk gennemfører dem.
Matilde Grøn Bjørneboe, der er Energistyrelsens ekspert i energispareråd og danskernes energivaner fortæller:
Det seneste år, hvor energipriserne har været høje, er der kommet langt større fokus på energiforbruget. Det gælder også i boligen, hvor varmeregningen pludselig ikke længere er en konstant størrelse. Mange er blevet opmærksomme på, at man faktisk kan gøre noget aktivt for at sænke boligens energiforbrug.
Energiforbedre og få en lavere varmeregning
Udover at skabe et mere behageligt indeklima, kan energiforbedringer også medføre en lavere varmeregning. For eksempel kan et typisk hus med fjernvarme, der øger loftisoleringen fra 100 mm til 400 mm, opnå en årlig besparelse på næsten 3.000 kr.
”Der kan være fordele ved at klare de større projekter i sommerhalvåret, hvor huset ikke opvarmes. Når det er varmt udenfor, gør det ikke helt så meget at have et par dage uden vinduer, tag eller varmeanlæg, mens der renoveres,” fortæller Matilde Grøn Bjørneboe.
Ønsker du besparelser på varmeregningen, et sundere indeklima og samtidig bidrage til den grønne omstilling? Så kan du nemt finde energipotentialet for dit hus her.
Vil du låne til dit bygge- eller renoveringsprojekt?
Danske Bank og Realkredit Danmark tilbyder dig at låne til en lang række tiltag i din bolig til en fordelagtig rente og uden at du skal betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer.